Taistelu CS:GO-suomenmestaruudesta jatkuu, kun C-lohkossa taistelunsa aloittavat hREDS, SAWO Esports, YMCA Esports ja TMVG Talents.

Elisa CS:GO Finnish Championship 2020 lohkovaihe on puolivälissä, mutta ei enää pitkään. Tänään 17.00 aloitetaan C-lohkon ottelut, kun karsintavoittaja SAWO Esports mittaa YMCA Esportsin tason. Lohkon kutsujoukkue hREDS pistetään lauteille iltaottelussa 20.00, kun TMVG Talents testaa heidän kuntoaan.


Viikonlopun otteluohjelma

OtteluPvm.Vs.TulosKartat
Avausottelupe 4.9.2020 17.00SAWO Esports vs. YMCA Esports2 – 0Nuke 16 – 13
Mirage 16 – 7
Avausottelupe 4.9.2020 20.00hREDS vs. TMVG Talents2 – 0Mirage 16 – 4
Nuke 16 – 11
Häviäjien ottelula 5.9.2020 17.00YMCA Esports vs. TMVG Talents2 – 0Train 16 – 5
Nuke 16 – 11
Voittajien ottelula 5.9.2020 20.00hREDS vs. SAWO Esports1 – 2Mirage 8 – 16
Nuke 16 – 12
Train 9 – 16
Karsintaottelusu 6.9.2020 19.00hREDS vs. YMCA Esports 2 – 1Train 8 – 16
Dust2 16 – 3
Nuke 16 – 4

Muiden lohkojen joukkueisiin ja aikatauluihin voit tutustua täällä.


hREDS – Kutsujoukkue

Isot, pahat ja punaiset eli hREDS olivat kevään Elisa Viihde CS:GO Spring Challengessa lähinnä punaisia. Tilille karttui ainoastaan kolme karttavoittoa, joista kaksi tuli jumboksi jäänyttä CrazyCocoa vastaan.

Rainmaker Openin puolivälierissä kaatuivat yllättäen sekä KOVA Esports että SJ Gaming, jolloin tie finaaliin aukesi päihittämällä Ajuri välierässä. HAVU Gaming oli finaalissa odotetun ylivoimainen.

Rainmaker-finaalipaikasta huolimatta joukkue koki suuria muutoksia elokuun alussa. Verneri “BONA” Junkala pistettiin penkille ja SJ Gamingistä vapautettu Mikko “xartE” Välimaa siirtyi hänen tilalleen. Seuraavana päivänä jysähti kuitenkin vielä suurempi uutispommi, kun heidän AWP-tähtensä Jarkko “spargo” Rahja siirtyikin KOVA Esportsiin tauolle jääneen Nikita “derkeps” Sirmitevin tilalle.

Spargon korvaajaksi julkaistiin pari viikkoa sitten Olli “oopee” Piispanen, joka nähtiin Elisa Viihde CS:GO Spring Challengessa Conquer Gamingin kokoonpanossa. Hänen pelityylinsä oli erittäin aggressiivinen etenkin terroristipuolilla, joten häntä tullaan todennäköisesti näkemään myös hREDSissä usein avaustappajan roolissa.

Oopee oli aggressiivisin hyökkäyspuolen avaustaistelija Elisa Viihde CS:GO Spring Challengessa (40% T-kierroksista avaustaisteluissa, liigan keskiarvo 20%). Tähän peilaten on hieman yllättävää, että tämän hREDS-viisikon kahdessa debyyttiottelussa hän oli vähiten hyökkäyspuolen avaustaisteluissa (3/21 kierrosta = 14,3%). Otoskoko on kuitenkin vielä pieni, joten viikonloppuna tilanne voi muuttua runsaastikin.

Kokoonpanon virallinen debyytti nähtiin tällä viikolla ESEA Advanced -liigassa. Spargolta jäänyt AWP-rooli siirtyi xartEn kokeneisiin käsiin, ja debyyttiottelu meni voitokkaasti uusilla rooleilla ja kuvioilla. XartE kommentoi lähestyvää lohkovaihetta eilen torstaina:

– Vähemmän yllättäen olemme pelanneet paljon harjoitusotteluita, ja olemme koettaneet rakentaa jokaiseen mappiin tietynlaisen pohjan, mistä jatkamme eteenpäin. Eli sonnin elkein lähdemme mittelöihin.

Vaikka he saapuvatkin C-lohkoon kutsujoukkueena, lohkovoiton tiellä on kivenkova haastaja. Mikä mielenkiintoisinta, tämän tulokasjoukkueen riveistä löytyy kaksi vanhaa hREDS-pelaajaa.

Kokoonpano

Keski-ikä: 24,5 v

NimiNickIkäRooli
Mikko VälimaaxartE28AWP
Samu KylmäläSamppa23IGL
Eetu AstikaineneDi20
Pasi KoskinenVormisto28
Olli Piispanenoopee22
Vormisto ja eDi ovat pelanneet samassa joukkueessa tammikuusta 2018 lähtien. Samppa liittyi mukaan joulukuussa 2019.

SAWO Esports – Ensimmäisen karsinnan voittaja

Suomen esports-kentälle asteli elokuussa uusi organisaatio: SAWO Esports. Heidän CS:GO -joukkueensa saattoi olla kovin mahdollinen kiinnitys tähän liigaan, sillä he ottivat siipiensä alle ensimmäiset karsinnat näytöstyyliin voittaneen Radioactiven.

Joukkueessa pelaavat mm. xartEn tieltä hREDSistä penkitetty BONA sekä vajaa vuosi sitten Juho “juho” Lampisen tieltä hREDSistä penkitetty Kristo “r0tta” Lindfors.

Viime syksyisen penkityksensä jälkeen r0tta ei ole pelannut missään varsinaisessa joukkueessa, vaan ainoastaan “mix-tiimeissä”. Hän pääsi Kynyniekkojen mukana mm. TES-pudotuspeleihin asti, mutta paluu vakavampiin cs-ympyröihin oli silti tervetullut. Hän kertoili tuntemuksistaan viikko ennen lohkon alkua seuraavasti:

– Tosi jees fiilis. Oli vähän turhankin pitkä tauko tuossa välissä, ettei tullut pelattua joukkueessa. Toki oli tarkoitus olla takaisin pelikentillä paljon aikasemmin, mutta välillä hommat ei mene ihan niin kuin on suunniteltu, r0tta naureskelee ja jatkaa heidän asemastaan C-lohkossa:

– Näkisin kyllä meidät vahvana kandidaattina lohkovoittajaksi. hREDSin nykyformi xartEn ja oopeen kanssa on itselleni ihan kysymysmerkki, ja uskon vahvasti kyllä meidän tekemiseen. Kehitytään koko ajan präkeissä, ja ollaan karsittu paljon sellasia alkuvirheitä pois tässä viime viikkojen aikana. Toki ei olla reenattu kuin vasta kaksi ja puoli viikkoa, että paljon on vielä sellasia juttuja, missä joutuu hiomaan. Tässä on onneksi vielä reilu viikko aikaa hioo juttuja kondikseen.

SAWOn ensimmäinen ESEA Main -ottelu päättyi voitokkaasti tiistaina 1.9.2020

Hän odottaa innolla vanhojen joukkuekavereidensa kohtaamista. Se tapahtuu aikaisintaan lauantaina, sillä lohkon avausottelussa heillä on vastassaan YMCA Esports.

– Haluan tehdä kaikkeni, että saadaan homma rokkaamaan heti alusta. Olen hionut omaa peliäni nyt tosi paljon, karsin virheitä ja haluan olla toistamatta samoja virheitä mitä tein hREDSissä. Toki roolitkin ovat nyt vähän erilaiset, ja täytyy sopeutua myös niihin. Odotan, että päästään pelaamaan hREDSiä vastaan. Kiva päästä vääntämään kättä vanhojen tiimikamujen kanssa.

Kokoonpano

Keski-ikä: 21,3 v

NimiNickIkäADRRooli
Joona HolmströmSm1llee17102
Kristo Lindforsr0tta2490
Otto Hämäläinendreamer2085
Niko LuhaniemiNksu2378AWP
Verneri JunkalaBONA2170IGL
ADR-lukema karsintaotteluista.

Karsintaottelut

VaiheVsKarttaTulos
#1 RO32UnisonMirage16-7
#1 RO16SJKNuke16-6
#1 RO8AurinkomatkatTrain16-5
#1 VälieräTMVG TalentsMirage16-6
#1 FinaaliFCottoNdNuke16-7
Radioactive-nimellä karsinnoissa pelannut SAWO rullaili ensimmäisistä karsinnoista läpi melkoisilla ylijuoksuilla.

Tilastonostoja karsinnoista

Eniten avaustappoja per kierros

Sm1llee: 0,13

  • 17,1 % kierroksista avaustaistelussa mukana
  • 73,7 % voittoja avaustaisteluista

Eniten heitettyjä valokranaatteja per kierros

  1. BONA: 0,51
  2. Nksu: 0,42
  3. dreamer: 0,38
  4. r0tta: 0,37
  5. Sm1llee: 0,32

Eniten heitettyjä savukranaatteja per kierros

  1. BONA: 0,63
  2. r0tta: 0,56
  3. Sm1llee: 0,41
  4. dreamer: 0,40
  5. Nksu: 0,32

YMCA Esports – Toisen karsinnan semifinalisti

YMCA Esports pääsi liigaan verrattain helpolla. Toisissa karsinnoissa riitti kaksi voittoa, että he olivat jo karsintojen välierässä, mikä takasi liigapaikan. Vaikka karsintarupeama ei juuri hikoilua tuottanut, joukkue on tottunut grindaamaan.

YMCA oli FEL Haastajaliigan kahdeksannen kauden runkosarjassa toinen, ja pudotuspeleissä he ovat varmistaneet jo paikkansa kolmen parhaan joukossa.

He olivat ainoa joukkue, joka putosi Elisa Viihde CS:GO Spring Challengen karsinnoissa kalkkiviivoilla pois. YMCA oli tapellut itsensä suljettuihin karsintoihin mukaan avoimien karsintojen kautta, mutta joutui pettymään. Neljän joukkueen suljetuista karsinnoista eteni turnaukseen lopulta kolme joukkuetta: VETO Esports, CrazyCoco ja Conquer Gaming.

Suomenmestaruustaistelussa lohkovastustajat ovat huomattavasti kovempitasoisia kuin tämän turnauksen karsinnoissa kaatuneet Elite6 ja Retired5. Heidän pelinsisäinen johtajansa Panu “p12” Schutschkoff pohti heidän mahdollisuuksiaan kaksi päivää ennen lohkopelien alkua.

– Vaikea sanoa toisista joukkueista mitään, kun on niin tuoreita rostereita liikkeellä. Ollaan lohkossa pisimpään yhdessä pelannut jengi, joten odotuksia meitä kohtaan on ainakin itsellämme, muista en tiedä. Kuitenkin joka joukkueessa on hyviä ja kokeneita pelaajia, niin varmasti tulee hyviä pelejä. Omat odotukset on mennä lohkosta jatkoon ja päästä pelaamaan parasta cs:ää mitä tällä jengillä tähän mennessä ollaan pelattu.

Kokoonpano

Keski-ikä: 22,3 v.

NimiNickIkäADRRooli
Valtteri Pynnönenlehtori23101AWP
Panu Schutschkoffp122889IGL
Paulus PaakkikETTU1778
Roope EilolaVuubit1976
Mikko Tikkanenmakko1964
ADR-lukema karsintaotteluista.

Karsintaottelut

VaiheVsKarttaTulos
#2 RO16Elite6Nuke16-7
#2 RO8Retired5Nuke16-7
#2 VälieräHirveätilanneInferno7-16
YMCA Esports pääsi turnaukseen onnekkaasti kahdella voitolla toisista karsinnoista.

Tilastonostoja karsinnoista

Eniten avaustappoja per kierros

lehtori: 0,17

  • 29,0 % kierroksista avaustaistelussa mukana
  • 60,0 % voittoja avaustaisteluista

Eniten heitettyjä valokranaatteja per kierros

  1. lehtori: 0,70
  2. p12: 0,62
  3. kETTU: 0,38
  4. makko: 0,33
  5. Vuubit: 0,26

Eniten heitettyjä savukranaatteja per kierros

  1. p12: 0,72
  2. kETTU: 0,55
  3. makko: 0,54
  4. Vuubit: 0,51
  5. lehtori: 0,43

TMVG Talents – Ensimmäisen karsinnan semifinalisti

TMVG Talents sisältää historian lehtien havinaa, sillä TOOMUCHVIDEOGAMES -kokoonpano – mukaan lukien tästäkin viisikosta löytyvä Markus “shaker” Pyysalo – oli juuri perustetun ENCEn ensimmäinen CS:GO -kokoonpano keväällä 2013. Tuolloisesta kokoonpanosta ENCEstä löytyy tänäkin päivänä Miikka “suNny” Kemppi.

TOOMUCHVIDEOGAMES on nähty vuosien varrella lukuisissa turnauksissa erilaisilla mix-miehityksillä. Näissä vaihtelevissa viisikoissa on pelannut suNnyn lisäksi mm. Aleksi “allu” Jalli ja lukuisia muita entisiä ja nykyisiä suomics:n huippunimiä.

Shaker voitti TMVG:n (shaker, allu, natu, ScurK, jOELZ) kanssa Assembly Winter 2013 -turnauksen. Turnausvoitto on legendaarinen siitäkin syystä, että se on ainoa LAN-tapahtuma, johon Joel “jOELZ” Aalto on osallistunut. Hän tahkoaa nykyäänkin online-turnauksia, mutta “jOELZ 100% LAN winrate”-meemi on edelleen voimissaan.

Shakerin mukaan nimi sai alkunsa jo miltei kymmenen vuotta sitten CS:n 1.6-version aikakaudella, erään IEM-turnauksen karsinnoissa. Nimeä on käytetty rennompien mix-tiimien lisäksi ajoittain myös määrätietoisempien joukkueiden nimenä, kuten juuri ENCEn kiinnittämän kokoonpanon kanssa.

TMVG Talents tekee siis kunniaa vanhalle nimelle, mutta TMVG:n kaltaista menestystä joukkueelta ei sovi odottaa. Suomen CS:GO -skene on kehittynyt, joten “mix-joukkueena” on yhä vaikeampaa murtautua terävimpään kärkeen ammattimaistuvien organisaatioiden seassa. Lohkovaiheessa A-lohkon FCottoNd ja B-lohkon Hirveätilanne kuitenkin näyttivät, että ainakin pudotuspelipaikka on edelleen mahdollista saavuttaa myös rennommalla otteella.

TMVG Talents pelasi karsinnoissa nimellä biceps. Shakerin mukaan he pääsivät ikään kuin vahingossa läpi jo ensimmäisistä karsinnoista. Tuosta viisikosta on vaihtunut kaksi pelaajaa ja mukaan on liittynyt mm. Elisa Viihde CS:GO -liigassa Menacen/Conquerin riveissä pelannut Kristian “ViOLEX” Lindqvist. Heidän iskukykynsä selviää kunnolla vasta perjantai-iltana hREDSiä vastaan.

Näin shaker kommentoi heidän tavoitteitaan turnauksessa:

– Meillä on lohkossa kolme joukkuetta vastassa, joiden peli näyttää varmasti hieman järjestäytyneemmältä kuin meidän, eli jos nyt lohkoista läpi päästään niin ollaan jo voiton puolella. Mutta me lähdemme pelaamaan peli kerrallaan, ja katsotaan mihin meillä riittää.

Kokoonpano

Keski-ikä: 25,0 v.

NimiNickIkäADRRooli
Jesse LoppinenPeeta21104
Niko Usvajärviusvis1985
Markus Pyysaloshaker2969IGL
Kristian LindqvistViOLEX23
Aleksi Tiainenpoc29
ADR-lukema karsintaotteluista. ViOLEX ja poc eivät pelanneet karsinnoissa, vaan liittyivät mukaan vasta lohkovaiheessa. Molemmat ovat kuitenkin mukana myös ESEA Intermediate -liigan kokoonpanossa. ViOLEX on pelannut mukana myös Finnish Esports League Haastajaliigan pudotuspeleissä.

Karsintaottelut

VaiheVsKarttaTulos
#1 RO32AnimeMarcusNuke16-11
#1 RO16Retired5Mirage16-10
#1 RO8TrailblazersTrain16-9
#1 VälieräSAWO EsportsMirage6-16
Biceps-nimellä karsinnoissa pelannut joukkue pysähtyi vasta välierissä Radiactive-nimen alla pelanneeseen SAWO Esportsiin. Joukkueet saattavat kohdata toisensa myös C-lohkossa.

Tilastonostoja karsinnoista

Eniten avaustappoja per kierros

sibaq: 0,15 (ei osallistu turnaukseen)

  • 30,3 % kierroksista avaustaistelussa mukana
  • 50,0 % voittoja avaustaisteluista

Eniten heitettyjä valokranaatteja per kierros

  1. shaker: 1,07
  2. sibaq: 0,96 (ei osallistu turnaukseen)
  3. Peeta: 0,56
  4. usvis: 0,37
  5. leinaa: 0,24 (ei osallistu turnaukseen)

Eniten heitettyjä savukranaatteja per kierros

  1. shaker: 0,77
  2. Peeta: 0,49
  3. leinaa: 0,36 (ei osallistu turnaukseen)
  4. sibaq: 0,34 (ei osallistu turnaukseen)
  5. usvis: 0,29

Karsintojen tilastonostojen keskiarvoja

Otoskoko: 174 pelaajaa 34 joukkueesta

  • ADR: 70,7
  • Avaustapot per kierros: 0,09
  • % avaustaisteluista mukana: 20,0 %
  • Heitetyt valokranaatit per kierros: 0,50
  • Heitetyt savukranaatit per kierros: 0,46

Kaikki ottelut nähtävissä Elisa Viihde Sportin kanavilla ja Twitchissä.